Будимо људи – Никола Кнежевић

У  данашњем друштву у којем је човек отуђен од својих пријатеља и других људи због презаузетости на послу,све је мање жеље да се помогне другим људима који су у невољи.

Често срећемо да су поједине особе болесне и потребна им је помоћ било у материјалном или неком другом смислу. Због неосетљвости према невољама других, људи често окрећу главу и не покушавају  да им пруже помоћ, и разреше им проблеме.

То су негативни примери. Међутим треба бити човек  и у најтежим тренуцима пружити руку спаса  другима који су у невољи. Има доста примера где се човек или где се људи одазивају другим људима  који траже помоћ, јер им је живот угрожен. Често читамо у новинама  да су неки људи спасили човека који се дави у реци и ризиковали свој живот да би спасили другог.

Или други пример: због сиромаштва деца, наши другови, не могу да се лече од тешких болести. Помоћ је могуће пружити у другим, развијенијим земљама али због недостатка новца нису у могућности да оду тамо где би им се пружила одговарајућа помоћ. Велики број људи добре воље даје прилог у новцу како би се помогло болесној деци.

Поред ових негативних примера има знатно више људи који су спремни да помогну другима. Друштво не заборавља ове људе него их похваљује и даје им бројне награде. А највећа је награда кад знаш да си поступио као човек!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: