Марија Миливојевић – Будимо људи

 

На свету данас има много људи. Свако од њих има своје добре и лоше особине. Код неких долазе до изражаја добре особине, а код неких лоше.

У данашње време људи ретко маре за туђе проблеме, њихове бриге су им важније, проблеми око плаћања рачуна, куповина намирница и слично. Многи су себични и мисле на своје проблеме.

Има и добрих и великодушних људи који би одмах помогли сиромашнима, гладнима и угроженима. Велик је човек који помогне у невољи. Храбри ватрогасци сваки дан гасе много пожара и није их страх, јер знају да су сачували људске животе и имовину.

У нашој земљи има доста сиромашних људи без крова над главом, деце без родитеља која живе на улици, зато добри људи често организују хуманитарне акције концерте, представе и слично, и помажу домове за незбринуту децу, склоништа за одрасле и сл.

 

Хулигани и манијаци туку се на утакмицама, па се обично деси да и недужан настрада. Они дају лош пример деци и младима. Насиље није начин да се решавају проблеми и треба га спречити.

Човек који има велико срце ће врло радо помоћи. Знам за људе који су давали крв, срце, бубрег за особе које ни не знају. Тим људима је зависио живот од другог и они су им прискочили у помоћ.

Увек ће постојати људи који ће кварити земљу у којој живимо, али такође ће ту бити и људи који ће их спречавати да чине лоша дела.

Надам се бољој будућности без насилних, гладних и сиромашних, али пре свега без лоших и покварених људи. Треба помоћи особи којој је наша помоћ потребна. Добар си човек само ако си великодушан, добронамеран, искрен и спреман да помогнеш кад ти се укаже прилика.

Зато се и каже „људски је помоћи“, а ми смо тада људи.

 

 

 

Марија Милвојевић

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: