Будимо људи – Лара Степановић

Сваког дана природа је све слабија.Човек свакодневно уништава природу, а самим тим и свој живот.Некада то несвесно радимо.Мислимо, неко ће покупити отпадак који смо бацили на улицу, али и мали папирић може веома загадити природу.

Природа око нас је загађена, Озонски омотач нестаје, а живот на Земљи је све тежи.За то смо ми, људи криви.Свакодневно загађујемо нашу околину, бацајући отпатке, смеће.Природа је почела да слаби и неће још дуго издржати.Самим тим лета су веома топла, а зиме веома хладне.Глобално отопљавање може довести до великих поплава.

Животиње  и биљке су део природе и део наше околине. .Свакодневно убијање животиња и уништавање биљака нама нимало не помаже.Они су  храна  жиивим бићима у ланцу исхране. Уколико они нестану, нестаћемо и ми…Зато их треба чувати, никако не треба убијати животиње које су угрожене, такође не треба уништавати биљке јер оне производе кисеоник.Ако нема кисеоника нема ни живота.Морамо бити умерени у свему.Такође на свету се налази све мање пијаће воде, реке су све загађеније..Без воде не можемо живети,  воду треба да штедимо и наменски  користимо.

Фабрике, оне су највећи загађивачи ваздуха.У њима се производи све што нам је потребно за живот, струја, гас…. али неки људи нису свесни да се фабрикама највише загађује ваздух, без кога наравно не можемо.Морамо смањити потрошњу струје, светло не мора да остане упаљено уколико нисмо у кући, телевизор не мора да ради уколико га не гледамо, компјутер можемо искључити уколико га не користимо.

Постоји много ствари које требамо урадити уколико желимо да не уништимо природу.Уколико овако наставимо она ће једнога дана умрети.Животиње ће нестати, биљке такође, а човек неће имати од чега да живи.Ваздух ће бити толико загађен да нећемо моћи да дишемо, неће бити воде за пиће, хране….Зато будимо људи, и чувајмо оно што имамо, чувајмо природу. Нико нам је неће одузети, једно је можемо сами уништити.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: